Vegetariánský mix do tortilly recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 lžíce petrželka
bazalka
100 g mozzarella
1/4 balíčku mražený hrášek
1 ks bylinkový bujón
1/2 balíčku mražená mrkev
1 lžička sušená pažitka
pasta wasabi
1 - 2 kelímky cottage s pažitkou
2 - 4 ks bylinkovo-česneková tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu (malou mrkev a hrášek) dáme vařit do 1/2 l ochucené vody - 1/2 lžičkou soli, lžící petrželky a bylinkovým bujónem. Vaříme asi 15 minut. Scedíme a necháme vychladit

  2. Cottage s pažitkou ochutíme asi lžičkou pasty wasabi (jak kdo má rád ostré) a vsypeme ještě lžičku sušené pažitky. Promícháme

  3. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na kousky. Posypeme bazalkou

  4. Na talířky dáme po porcích zeleniny, cottage i mozzarelly. Podáváme s tortillou, nejlépe se hodí česneková tortilla s bylinkami. Směsí si tortillu plní každý sám - podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!