Pikantní kotlety se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 0 l vývar z masoxu 2 ks žampiony mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 1 lžička hladká mouka 5 dkg anglická slanina 1 ks kyselá okurka 1 dl smetana ke šlehání 2 ks vepřové kotlety 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletá pálivá paprika sterilované cibulky podle potřeby olej na smažení sádlo na smažení
Postup Pikantní kotlety se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje a sádla. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme.
Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampionů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku hladké mouky, a za stálého míchání povaříme.
Pikantní kotlety přelijeme hustou šťávou, ozdobíme kyselou okurkou a naloženou cibulkou. Pikantní kotlety se žampiony podáváme s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem.