Pikantní kotlety se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
0 l vývar z masoxu
2 ks žampiony
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 lžička hladká mouka
5 dkg anglická slanina
1 ks kyselá okurka
1 dl smetana ke šlehání
2 ks vepřové kotlety
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
sterilované cibulky
podle potřeby
olej na smažení
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje a sádla. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme.

  2. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampionů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku hladké mouky, a za stálého míchání povaříme.

  3. Pikantní kotlety přelijeme hustou šťávou, ozdobíme kyselou okurkou a naloženou cibulkou. Pikantní kotlety se žampiony podáváme s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!