Chřestová krémová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
mletý bílý pepř
700 ml zeleninový vývar
nasekané bylinky
200 ml hustá zakysaná smetana
1 balíček čerstvý bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme od povadlých listů, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky

  2. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájený chřest a orestujeme. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Podle chuti chřestovou polévku osolíme a opepříme

  3. Polévku rozmixujeme na krém a zahustíme zakysanou smetanou. Prohřejeme, ale již nevaříme

  4. Chřestovou krémovou polévku na talíři posypeme nasekanými bylinkami a podáváme s krutony nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!