Chřestoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
500 g rýže
3 ks žampiony
2 dl bílé víno
2 hrstě čerstvý špenát
1 svazek zelený chřest
4 - 5 ks jidášovo ucho

Postup přípravy receptu

  1. Chřest a houby očistíme. Obojí podle potřeby a vlastní chuti nakrájíme. Špenát propláchneme. Česnek oloupeme

  2. Na másle si osmahneme pokrájený česnek s rýží, přidáme houby, zalijeme vínem a vodou, posolíme a necháme dusit

  3. Když je rýže téměř hotová, přidáme pokrájený chřest a špenát. Krátce prohřejeme, až je chřestoto hotové a rýže zcela měkká

  4. Chřestoto podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy