Pikantní koláč s masem a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
3 balíčky mozzarella
1 balíček listové těsto
0 sklenek hovězí vývar
400 g míchané mleté maso
10 ks cherry rajče
1 lžíce čerstvé bylinky
0 sklenek bílé suché víno
2 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Česnek s cibulí nasekáme nadrobno. Omytou papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčata opláchneme, osušíme a nakrájíme na půlky. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Mozzarellu nakrájíme na slabá kolečka a uložíme na sací kartu.

  2. V hluboké pánvi na lžíci olivového oleje orestujeme mleté maso. Jakmile maso chytne barvu, přidáme cibuli s česnekem a lžíci rajčatového protlaku. Promícháme, podlijeme bílým vínem a sklenkou vývaru. Jakmile je maso bez vývaru, pánev odendáme. Maso dochutíme nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

  3. Listové těsto vyválíme do kruhového tvaru naší formy. Formu vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Těsto vložíme do formy, potáhneme i strany a přebytečné těsto odřízneme. Mleté maso uhladíme do formy. Na maso poskládáme kolečka mozzarelly. Mozzarellu osolíme, opepříme a posypeme trochou oregana. Na mozzarellu poklademe brambory s rajčaty a paprikou. Vrch posypeme nastrouhanou mozzarellou.

  4. Koláč dáme zapéct do předehřáté trouby na prvních 10 minut při 200 °C. Koláč přikryjeme alobalem a necháme v troubě při 180 °C dalších asi 10 - 20 minut. Mozzarella se musí pěkně roztéci.

  5. Pikantní koláč s masem a mozzarellou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!