Pikantní koláč s masem a mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 6 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 3 balíčky mozzarella 1 balíček listové těsto 0 sklenek hovězí vývar 400 g míchané mleté maso 10 ks cherry rajče 1 lžíce čerstvé bylinky 0 sklenek bílé suché víno 2 ks barevná paprika podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Pikantní koláč s masem a mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek s cibulí nasekáme nadrobno. Omytou papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčata opláchneme, osušíme a nakrájíme na půlky. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Mozzarellu nakrájíme na slabá kolečka a uložíme na sací kartu.
V hluboké pánvi na lžíci olivového oleje orestujeme mleté maso. Jakmile maso chytne barvu, přidáme cibuli s česnekem a lžíci rajčatového protlaku. Promícháme, podlijeme bílým vínem a sklenkou vývaru. Jakmile je maso bez vývaru, pánev odendáme. Maso dochutíme nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
Listové těsto vyválíme do kruhového tvaru naší formy. Formu vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Těsto vložíme do formy, potáhneme i strany a přebytečné těsto odřízneme. Mleté maso uhladíme do formy. Na maso poskládáme kolečka mozzarelly. Mozzarellu osolíme, opepříme a posypeme trochou oregana. Na mozzarellu poklademe brambory s rajčaty a paprikou. Vrch posypeme nastrouhanou mozzarellou.
Koláč dáme zapéct do předehřáté trouby na prvních 10 minut při 200 °C. Koláč přikryjeme alobalem a necháme v troubě při 180 °C dalších asi 10 - 20 minut. Mozzarella se musí pěkně roztéci.
Pikantní koláč s masem a mozzarellou nakrájíme a můžeme podávat.