Pikantní karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce tymián
1 lžíce hořčice
1 lžíce křen
2 ks feferonky
2 ks rohlík
500 g mleté hovězí maso
500 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Měkké rohlíky vymačkáme a přidáme je k mletému masu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme také nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.

  2. K masu přidáme cibuli, feferonky, vejce, hořčici, křen, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a necháme asi na hodinu odpočinout na chladném místě.

  3. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky opékáme dozlatova a ukládáme na sací ubrousek.

  4. Pikantní karbanátky podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým krajícem dobrého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!