Pikantní karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 lžíce tymián
1 lžíce hořčice
1 lžíce křen
2 ks feferonky
2 ks rohlík
500 g mleté hovězí maso
500 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
mléko
Postup Pikantní karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Měkké rohlíky vymačkáme a přidáme je k mletému masu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme také nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.
K masu přidáme cibuli, feferonky, vejce, hořčici, křen, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a necháme asi na hodinu odpočinout na chladném místě.
Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky opékáme dozlatova a ukládáme na sací ubrousek.
Pikantní karbanátky podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým krajícem dobrého chleba.