Pikantní karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžíce tymián 1 lžíce hořčice 1 lžíce křen 2 ks feferonky 2 ks rohlík 500 g mleté hovězí maso 500 g mleté vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhanka mléko
Postup Pikantní karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Měkké rohlíky vymačkáme a přidáme je k mletému masu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme také nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.
K masu přidáme cibuli, feferonky, vejce, hořčici, křen, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a necháme asi na hodinu odpočinout na chladném místě.
Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky opékáme dozlatova a ukládáme na sací ubrousek.
Pikantní karbanátky podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým krajícem dobrého chleba.