Pikantní cukety v olivovém oleji recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 kg cuketa
jablečný ocet
extra panenský olivový olej
peperončíno

Postup přípravy receptu

  1. Střední cukety bez konečků opláchneme, osušíme a nakrájíme podélně nebo na kolečka. Cukety posolíme hrubou solí a necháme vypotit. Česnek oloupeme a překrájíme na menší kousky

  2. Grilovací pánev rozehřejeme a potřeme olejem. Připravíme hluboký talíř s octem a hlubokou (nejlépe skleněnou) nádobku, kam cukety budeme ukládat. Cukety můžeme ukládat i do zavařovacích sklenic

  3. Cukety zatím pustily vodu, nyní je propláchneme a dobře osušíme. Cuketová kolečka nebo plátky ogrilujeme z obou stran a ještě horké je krátce namočíme v octu. Poté je ukládáme na čistý talíř, kde je necháme úplně vychladnout

  4. Do mísy ukládáme ogrilované cukety, přelijeme olejem a přimáčkneme. Přidáme česnek, pálivou papričku a přikryjeme opět cuketami. Přilijeme opět olej, přidáme grilované cukety, česnek, papričku, přimáčkneme a opět zalijeme olivovým olejem. Cukety musí být stále ponořené

  5. Nádobku uzavřeme a uložíme do lednice. Cukety jsou dobré alespoň 1 den po odležení. Když cukety pravidelně konzumujeme, můžeme je připravovat stále jistým způsobem a doplňovat. Dbáme na to, aby cukety byly stále ponořené v oleji. Komu chutnají bylinky, může přidat

  6. Pikantní cukety v olivovém oleji jsou výborné k čerstvému krajíci chleba. Takto můžeme připravit i lilek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!