Kaiserky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
žloutek
150 ml mléko
mléko
kmín
150 ml voda
mák
250 g hladká mouka
hrubá sůl
250 g pšeničná chlebová světlá mouka
1 lžička sušené instatní droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad ručně vypracujeme těsto. Do domácí pekárny vložíme nejprve tekutiny, sůl a cukr, mouku a droždí nakonec a zapneme program těsto

  2. Po vykynutí vytvoříme kaiserky, rohlíky, klasické housky či bulky a necháme ještě cca 40 minut kynout - podle velikosti

  3. Po druhém vykynutí pomažeme housky žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypeme dle chuti solí, kmínem, mákem či semínky

  4. Kaiserky pečeme cca 15 - 25 minut (opět dle velikosti) v rozpálené troubě na 180 °C, dokud nejsou na povrchu zlatavé

  5. Kaiserky podáváme jako jiné běžné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!