Pikantní bylinkové filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g mandle 50 ml kokosové mléko 100 g kešu ořechy podle chuti 3 stroužky česnek sůl zázvor 1 ks chilli paprička meduňka 2 lžíce citronová šťáva 5 lžic sójová omáčka 5 lžic sezamový olej 600 g rybí filé mletý černý pepř 1 svazeček citronela
Postup Pikantní bylinkové filé recept
Postup přípravy receptu
-
Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oboje rozmixujeme spolu s mlékem, olejem, sójovou omáčkou, polovinou sekané papričky, citronovou šťávou a loupanými mandlemi.
Bílou část citronely a lístky meduňky nakrájíme, dáme na pánev i se šťávou, přivedeme k varu, chvíli dusíme. Přidáme oříšky kešu, zbytek papričky, pepř, sůl.
Filé rozdělíme na větší čtverečky, dáme do omáčky a vaříme 4 - 5 minut.
Pikantní bylinkové filé podáváme s rýží nebo brambory.