Pikantní bylinkové filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mandle
50 ml kokosové mléko
100 g kešu ořechy
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
zázvor
1 ks chilli paprička
meduňka
2 lžíce citronová šťáva
5 lžic sójová omáčka
5 lžic sezamový olej
600 g rybí filé
mletý černý pepř
1 svazeček citronela

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oboje rozmixujeme spolu s mlékem, olejem, sójovou omáčkou, polovinou sekané papričky, citronovou šťávou a loupanými mandlemi.

  2. Bílou část citronely a lístky meduňky nakrájíme, dáme na pánev i se šťávou, přivedeme k varu, chvíli dusíme. Přidáme oříšky kešu, zbytek papričky, pepř, sůl.

  3. Filé rozdělíme na větší čtverečky, dáme do omáčky a vaříme 4 - 5 minut.

  4. Pikantní bylinkové filé podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!