Tuňákové šátečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
máslo
2 ks cibule
100 g tuňák v oleji
olivový olej
400 g listové těsto
1/2 lžičky mletý pepř
3 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme oříšek másla a na něm osmahneme nadrobno pokrájené menší cibule. Přidáme kousky tuňáka a nasekanou čerstvou petrželku. Směs osolíme, opepříme a chvíli podusíme

  2. Listové těsto vyválíme na 4 čtverce. Doprostřed každého čtverce dáme 1 lžíci náplně, na ni rozklepneme vajíčko. Těsto rychle přeložíme na trojúhelník a okraje přitiskneme těsně k sobě. Postupujeme obratně, aby vajíčko nevyteklo

  3. Tuňákové šátečky opatrně vložíme do většího množství rozpáleného oleje na pánvi a osmažíme z obou stran dozlatova

  4. Tuňákové šátečky podáváme jako vydatnou chuťovku, svačinu či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!