Pestré zeleninové lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks vejce
10 g máslo
1 ks rajče
20 g karotka
20 g fazolky
50 g květák
0.5 ks zelená paprika
podle chuti
sůl
petrželka
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, podlijeme ji vodou, osolíme a krátce podusíme. Přidáme na růžičky rozebraný květák, nakrájené fazolky a nakrájenou papriku bez zrníček.

  2. Když zelenina změkne, přidáme na kousky nakrájené oloupané rajče a rozkvedlané vejce. Lečo dosolíme, omastíme máslem a promícháme s posekanou petrželkou a koprem.

  3. Pestré zeleninové lečo podáváme teplé s pečivem jako hlavní chod nebo přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!