Krůtí plátky na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
250 ml vývar
citronová šťáva
3 lžíce bílý jogurt
1/2 lžičky dijonská hořčice
mletý černý pepř
3 plátky krůtí prsa
1 balíček bílý chřest
1 lžička omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme jogurtovou marinádu. Jogurt promícháme s omáčkou Tamari, hořčicí a 1 lžící oleje. Plátky krůtích prsou očistíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v ochuceném jogurtu asi 3 hodiny

  2. Mezitím očistíme a oloupeme bílý chřest, který nakrájíme na kousky a v malém množství vývaru uvaříme doměkka. Měkký chřest rozmixujeme na krém, který ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla, prohřejeme a uchováme na teple

  3. Plátky krůtího masa pečeme zvolna na grilu na alobalovém tácku z obou stran doměkka

  4. Grilované maso rozdělíme na talíře a přelijeme chřestovým krémem. Takto připravené krůtí plátky na grilu podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!