Krůtí piccata s citronovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
petrželka
cuketa
citron
1 dl víno
šalotka
4 ks žampiony
olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
krůtí prsa
1 dl krůtí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolíme a opepříme i krůtí prsa a obalíme je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a z obou stran opečeme maso

  2. Ve druhé pánvičce orestujeme na olivovém oleji celé žampióny. Osolíme a opepříme, přidáme k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek

  3. Opečené maso vyndáme stranou a na pánev nalijeme bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu necháme odpařit a potom přilijeme krůtí vývar. Maso vrátíme zpátky na pánev, přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Vypneme varnou desku, přisypeme nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promícháme

  4. Na talíř nandáme směs žampiónů a cukety, přidáme krůtí maso a zalijeme citronovou omáčkou

  5. Krůtí piccata s citronovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!