Pestré sýrové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle chuti
niva
hermelín
gouda
uzený eidam
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sýry si připravíme v libovolném množství - podle chuti, množství porcí i velikosti špízu. Já dávám na 1 špíz od každého druhu sýra jednu větší kostku.

  2. Sýry nakrájíme na přibližně velké porce. Každý kus zvlášť obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Sýry napícháme na špejle nebo kovové jehly.

  3. Pestré sýrové špízy smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom je uložíme na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.

  4. Pestré sýrové špízy podáváme ihned po usmažení s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!