Zapékaný květák s paprikou a nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 ks pórek
1 ks květák
100 - 150 g niva
mletý barevný pepř
1 lžička sušená petrželka
1/2 lžičky sušená bazalka
2 kelímky smetana na vaření
3 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a důkladně omyjeme. V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Poté scedíme

  2. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme, zbavíme stopky a semínek, nakrájíme na proužky a v misce promícháme s pórkem a květákem. Nivu nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou a dochutíme pepřem, bazalkou a petrželkou

  3. Připravíme si větší skleněnou zapékací mísu. Do mísy vsypeme všechnu zeleninu zasypeme nivou a zlehka promícháme. Zalijeme ochucenými vejci a můžeme dát péct

  4. Květák s paprikou a nivou pečeme zhruba 30 minut při 175 °C, dokud není povrch lehce zlatavý

  5. Zapečený květák s paprikou a nivou podáváme nakrájený na porce jako lehký hlavní chod. Doplníme tatarskou omáčkou a podle chuti třeba kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!