Zapékaný květák s paprikou a nivou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 1 ks pórek 1 ks květák 100 - 150 g niva mletý barevný pepř 1 lžička sušená petrželka 1/2 lžičky sušená bazalka 2 kelímky smetana na vaření 3 ks barevná paprika
Postup Zapékaný květák s paprikou a nivou
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a důkladně omyjeme. V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Poté scedíme
Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme, zbavíme stopky a semínek, nakrájíme na proužky a v misce promícháme s pórkem a květákem. Nivu nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou a dochutíme pepřem, bazalkou a petrželkou
Připravíme si větší skleněnou zapékací mísu. Do mísy vsypeme všechnu zeleninu zasypeme nivou a zlehka promícháme. Zalijeme ochucenými vejci a můžeme dát péct
Květák s paprikou a nivou pečeme zhruba 30 minut při 175 °C, dokud není povrch lehce zlatavý
Zapečený květák s paprikou a nivou podáváme nakrájený na porce jako lehký hlavní chod. Doplníme tatarskou omáčkou a podle chuti třeba kyselou okurkou.