Pestrá zelenina v tempuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cuketa
100 g mrkev
150 g květák
250 g zelenina
400 ml olej na smažení
150 g hráškové lusky
těstíčko
0 lžiček sůl
1 ks vejce
0 hrnků solamyl
0 hrnků hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dohromady hladkou mouku, prášek do pečiva, solamyl a sůl. Vezmeme jednu třetinu směsi a přidáme vejce a vodu do zbývajících dvou třetin. Promícháme a necháme pořádně odležet.

  2. Očištěnou a nakrájenou zeleninu (květák, mladá mrkev, hráškové lusky, cuketa atd.) namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji při teplotě cca 190 °C (maximálně 200 °C) dvě minuty.

  3. Pestrou zeleninu v tempuře podáváme s Racio Mini rolkami rýže a pohanka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!