Pestrá zelenina v tempuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cuketa 100 g mrkev 150 g květák 250 g zelenina 400 ml olej na smažení 150 g hráškové lusky těstíčko 0 lžiček sůl 1 ks vejce 0 hrnků solamyl 0 hrnků hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva
Postup Pestrá zelenina v tempuře recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dohromady hladkou mouku, prášek do pečiva, solamyl a sůl. Vezmeme jednu třetinu směsi a přidáme vejce a vodu do zbývajících dvou třetin. Promícháme a necháme pořádně odležet.
Očištěnou a nakrájenou zeleninu (květák, mladá mrkev, hráškové lusky, cuketa atd.) namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji při teplotě cca 190 °C (maximálně 200 °C) dvě minuty.
Pestrou zeleninu v tempuře podáváme s Racio Mini rolkami rýže a pohanka.