Perníkové oválky s mandlí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
170 g máslo
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
citronová kůra
1 lžíce kakaový prášek
50 g loupané mandle
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle potřeby
mouka
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky a moučkového cukru přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, prášek do perníku, lžíci kakaa, citronovou kůru a do důlku rozklepneme vejce. Zpracujeme těsto, které asi na hodinu odložíme do chladu.

  2. Pak na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát asi 3 mm silný a vypichujeme malé oválky. Oválky potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkou oloupané mandle a vyskládáme na plech vytřený papírem od másla. Ve středně teplé troubě perníkové oválky s mandlí upečeme dorůžova. Upečené oválky necháme vychladnout.

  3. Perníkové oválky s mandlí pocákáme čokoládovou polevou a můžeme podávat. Skladujeme je v suchu a chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!