Perníková bábovka z Českolipska recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce kakao
rozinky
1/8 l voda
kokos
2 lžíce med
100 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do perníku
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání
50 g ruměnky - perníčky
citronová nebo čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky krátce utřeme s cukrem, medem a na mouku rozmixovaným perníkem. Než perník dáme do mixeru, pokrájíme ho nadrobno. K utřeným ingrediencím vlijeme olej a vlažnou vodu - promícháme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do perníku. Podle chuti nasypeme do těsta rozinky a trochu kokosu. Nakonec lehce spojíme s bílky, které jsme si napřed ušlehali se špetkou soli

  2. Vše nalijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Můžeme vysypat také kokosem - je to chutnější. Pečeme 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě

  3. Nakonec perníkovou bábovku můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit

  4. Perníková bábovka z Českolipska není náročná a moc nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!