Pečená hlíva ústřičná recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 svazek petrželka
100 ml smetana
500 g hlíva ústřičná
2 lžíce olivový olej
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
2 - 3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
100 ml bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme

  2. Na pávni rozehřejeme olej, přidáme kousek másla, vložíme houby a vše asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Nakonec vše zalijeme smetanou, vínem, houby osolíme, opepříme a povaříme asi 3 minuty

  3. Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku

  4. Vhodnou přílohou k pečené hlívě ústřičné jsou celozrnné toasty nebo jiné pečivo

  5. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!