Pečená dýňová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
2 špetky sůl
0,25 ks celer
1 ks mrkev
1 kelímek zakysaná smetana
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
4 špetky provensálské bylinky
100 g semínka
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido, celer a mrkev očistíme, cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli nakrájíme na měsíčky a přidáme dva celé stroužky česneku

  2. Zeleninu smícháme s provensálskými bylinkami, pepřem, solí a olejem a vyložíme na pečící papír. Pečeme do změknutí dýně - asi půl hodiny při 200 °C

  3. Kostku bujonu rozpustíme v litru vody a rozmixujeme společně s pečenou zeleninou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku. Poté ještě 10 minut povaříme, aby se chutě spojily. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme horkou vodou

  4. Pečenou dýňovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!