Perník z acida recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 14 dkg cukr 30 dkg cukr 1 dl olej 1 ks vejce 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 3 lžíce kakao 35 dkg hladká mouka tuk na vymazání 2 lžíce teplá voda 2 lžičky jedlá soda mouka na vysypání 1 ks acido
Postup Perník z acida
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Můžeme jej také jen vyložit pečícím papírem
Cukr rozšleháme s vejcem, přidáme acido, hladkou mouku, olej, sodu a kakao. Vše důkladně rozšleháme. Poté nalijeme těsto na předem připravený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečený perník necháme vychladnout
Připravíme si polevu. Cukr, kakao, rum a teplou vodu rozmixujeme a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý perník. Jako polevu můžeme použít i čokoládu a například posypat kokosem či strouhanými oříšky, ale je možné perník podávat i bez polevy
Jakmile poleva ztuhne, můžeme perník z acida krájet a podávat.