Perník z acida recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

14 dkg cukr
30 dkg cukr
1 dl olej
1 ks vejce
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
3 lžíce kakao
35 dkg hladká mouka
tuk na vymazání
2 lžíce teplá voda
2 lžičky jedlá soda
mouka na vysypání
1 ks acido

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Můžeme jej také jen vyložit pečícím papírem

  2. Cukr rozšleháme s vejcem, přidáme acido, hladkou mouku, olej, sodu a kakao. Vše důkladně rozšleháme. Poté nalijeme těsto na předem připravený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečený perník necháme vychladnout

  3. Připravíme si polevu. Cukr, kakao, rum a teplou vodu rozmixujeme a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý perník. Jako polevu můžeme použít i čokoládu a například posypat kokosem či strouhanými oříšky, ale je možné perník podávat i bez polevy

  4. Jakmile poleva ztuhne, můžeme perník z acida krájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!