Perník s medovou náplní a polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
100 g máslo
1 ks žloutek
4 lžíce med
200 g cukr moučka
1 lžíce soda
1 lžička mletá skořice
500 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
250 ml vlažné mléko
1 ks kypřící prášek do pečiva
1 hrst sekané ořechy
krém
250 g máslo
4 lžíce med
4 lžíce mleté ořechy
poleva
med

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva, sodou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, mletou skořicí a sekanými ořechy.

  2. Do vlažného mléka metličkou vmícháme rozehřáté máslo, med, vejce a žloutek. Přidáme sypkou směs a těsto důkladně promícháme. Perníkové těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Upečený perník necháme na mřížce vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s medem a jemně nastrouhanými mandlemi nebo ořechy. Vychladlý perník podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme medovým krémem, přiklopíme horním plátem perníku a povrch potřeme rozehřátým medem.

  4. Perník s medovou náplní a polevou necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!