Perníčky pro každou příležitost recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce rum
2 lžíce med
400 g hladká mouka
1 špetka jedlá soda
2 lžičky perníkové koření
poleva
1 ks bílek
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. V míse nebo v robotu rozšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme všechny ostatní suroviny (máslo, rum, med, perníkové koření, jedlou sodu, špetku soli) a nakonec pomalu vmícháme hladkou mouku. Těsto na perníčky necháme nejlépe 24 hodin uležet v lednici.

  2. Poté těsto rozválíme a vykrájíme požadované tvary. Recept vychází na cca 3 plechy. Perníčky pečeme asi 15 minut v troubě na 180 °C.

  3. Perníčky necháme pořádně vychladnout (nejlépe přes noc) a namícháme polevu. Našleháme bílek, vmícháme cukr moučka, popřípadě barvivo. Polevou nazdobíme vychlazené perníčky a necháme ztuhnout.

  4. Perníčky pro každou příležitost podáváme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!