Perníčky hned měkké recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

20 dkg cukr
1 ks vejce
2 ks vejce
1 ks vejce
10 dkg máslo
2 lžíce rum
mléko
2 lžíce med
25 dkg cukr moučka
50 dkg hladká mouka
citronová šťáva
0,5 lžiček jedlá soda
1 lžíce perníkové koření
1 lžička holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, cukr moučka, vejce, máslo, med, rum, perníkové koření, holandské kakao a jedlou sodu. Vypracujeme tuhé těsto, které dáme do sáčku a do lednice až do rána odpočinout. Těsto může být v lednici i více dní

  2. Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Vyválíme na 3 - 5 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary

  3. Perníky dáme na mírně vymaštěný plech a potřeme před pečením vlažnou vodou. Pečeme při 180 °C asi 10 minut, ale měli bychom perníky raději hlídat. Hned po upečení perníky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme vychladnout

  4. Na polevu smícháme 1 bílek, 20 dkg cukru (2x raději přesejeme) a pár kapek citronové šťávy. Polevu našleháme šlehačem na nejnižší stupeň. Poleva musí být tužší. Pokud by poleva byla řidší, přidáme cukr

  5. Perníčky hned měkké ozdobíme podle fantazie a perníčky podáváme jako chutné sváteční pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!