Perkelt z točeňáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
3 ks cibule
3 lžíce sádlo
2 ks rajče
0.5 lžičky mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 kg točený salám
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Papriky očistíme, zbavíme nitek, semínek a nakrájíme na proužky. Točený salám sloupneme, rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Sádlo rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli a přidáme točený salám. Vše chvilku restujeme, okořeníme, přidáme koření a připravenou zeleninu. Vše podlijeme malým množstvím vody a dusíme do změknutí zeleniny.

  3. Těsně před koncem dochutíme perkelt z točeňáku vegetou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!