Pekingská panenka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce med
pepř
1 lžíce olivový olej
olivový olej
mletá paprika
600 g vepřová panenka
1 lžíce ostrý kečup
1 lžička mleté chilli koření
čínské koření
3 lžíce švestková omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku zbavíme přebytečného tuku. Uprostřed lehce nařízneme, okořeníme solí, pepřem, čínským kořením a paprikou. Do naříznuté části i všude okolo naneseme na plátky nakrájený česnek - 2-3 stroužky. Polijeme trochou olivového oleje a dáme do trouby zprudka opéct. Po cca 15-20 minutách prudkého žáru troubu vypneme a maso necháme ve vypnuté troubě dodělat

  2. Mezitím, co se nám dodělává maso, si připravíme pikantní zálivku. V menším kastrolku smícháme 3 lžíce švestkové omáčky, 2 lžíce medu, lžičku chilli koření, lžíci olivového oleje a lžíci ostřejšího kečupu. Promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu a vypneme

  3. Maso vyjmeme po dalších cca 10-15 minutách z trouby a necháme 5 minut ležet. Pak můžeme panenku nakrájet, servírovat na talíř se zeleninovou rýží a polít zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!