Pekingská rýže s krevetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 konzerva hrášek
4 stroužky česnek
10 kapek olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 ks pažitka
1 ks mrkev
200 g rýže
10 ks krevety
1 konzerva kukuřice
1 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme krevety od tvrdé slupky a dáme stranou. Rozmačkáme 4 stroužky česneku a přidáme minimálně 5 kapek oleje. Do této směsi vložíme krevety a promícháme. Také si nakrájíme jarní cibulku a pažitku - ty dáme zatím stranou

  2. Nakrájíme si na malé kousky mrkev a smícháme s hráškem a kukuřicí (můžeme přidat také mraženou zeleninu)

  3. Poté si připravíme rýži - na oleji zpěníme cibuli, přidáme omytou rýži a trochu ji osmahneme. Zalijeme dostatečným množstvím vody a přisypeme zeleninu. Osolíme a cca 15 - 20 minut dusíme

  4. Mezitím si můžeme rozehřát pánev a na ní udělat dozlatova krevety. Ke konci jen přidáme jarní cibulku, pažitku a zamícháme

  5. Poté uděláme na másle míchaná vajíčka a až je rýže hotová, smícháme vše dohromady

  6. Na talíř rozdělíme rýži a krevety. Můžeme podávat také se sojovou omáčkou, kterou si můžeme pokrm pokapat, nebo v ní namáčet krevety. Pekingskou rýži s krevetami podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!