Pečený květák v orientálním stylu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
petrželka
1 ks cibule
1 ks citron
1 ks květák
kurkuma
4 lžíce olivový olej
mletý kmín
mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky. V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Cibuli nakrájíme na klínky a česnek na silné plátky

  2. Na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací formy dáme květákové růžičky, nakrájenou cibuli a česnek. Zakapeme připravenou marinádou

  3. Troubu předehřejeme na 200 - 220 ˚C a vložíme do ní plech s květákem. Pečeme 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut

  4. Pečený květák v orientálním stylu servírujeme horký pokapaný citronovou šťávou a zasypaný nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!