Pečený květák v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 ks houska
1 ks květák
300 g mleté maso
100 g tvrdý sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na drobné růžičky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme květák a dusíme, až je skoro měkký. Květák lehce osolíme. Sýr nakrájíme na kostičky.

  2. Housku namočíme ve vodě, vymačkáme a vidličkou rozmělníme. Housku smícháme s masem, vejci, kořením a sýrem.

  3. Čtyři čtverce alobalu vymažeme olejem. Rozložíme na ně hromádky masové směsi. Na ně navrstvíme květák a alobal pevně uzavřeme. Alobal s květákem vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Pak alobal nařízneme a ještě krátce květák v alobalu dopečeme.

  4. Pečený květák v alobalu podáváme přímo v alobalu. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!