Pečený květák v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 2 ks houska 1 ks květák 300 g mleté maso 100 g tvrdý sýr podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pečený květák v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a rozebereme na drobné růžičky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme květák a dusíme, až je skoro měkký. Květák lehce osolíme. Sýr nakrájíme na kostičky.
Housku namočíme ve vodě, vymačkáme a vidličkou rozmělníme. Housku smícháme s masem, vejci, kořením a sýrem.
Čtyři čtverce alobalu vymažeme olejem. Rozložíme na ně hromádky masové směsi. Na ně navrstvíme květák a alobal pevně uzavřeme. Alobal s květákem vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Pak alobal nařízneme a ještě krátce květák v alobalu dopečeme.
Pečený květák v alobalu podáváme přímo v alobalu. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.