Pečený králík na tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks cibule 1 ks králík 2 snítky čerstvý tymián zálivka 2 stroužky česnek 3 lžíce máslo 1 lžíce ocet 150 ml voda 150 ml kečup 0.5 lžičky chilli paprička 0.5 lžičky mletý pepř 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce worcester
Postup Pečený králík na tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Zálivku připravíme z rozpuštěného másla, kečupu, vody, citronové šťávy a worcestru. Dochutíme octem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými chilli papričkami.
Do pekáče dáme maso, zasypeme cibulí a zalijeme připravenou zálivkou. Bohatě posypeme tymiánem. Nejdříve 20 minut dusíme, poté dopékáme odkryté.
Pečeného králíka na tymiánu podáváme s rýží.