Pečený králík na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
1 ks králík
2 snítky čerstvý tymián
zálivka
2 stroužky česnek
3 lžíce máslo
1 lžíce ocet
150 ml voda
150 ml kečup
0.5 lžičky chilli paprička
0.5 lžičky mletý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce worcester

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.

  2. Zálivku připravíme z rozpuštěného másla, kečupu, vody, citronové šťávy a worcestru. Dochutíme octem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými chilli papričkami.

  3. Do pekáče dáme maso, zasypeme cibulí a zalijeme připravenou zálivkou. Bohatě posypeme tymiánem. Nejdříve 20 minut dusíme, poté dopékáme odkryté.

  4. Pečeného králíka na tymiánu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!