Profiteroles s banánovým krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
5 lžic máslo
2 lžíce voda
150 ml voda
1 ks banán
100 g čokoláda na vaření
4 lžíce cukr moučka
2 lžíce cukr moučka
2 lžíce likér
85 g hrubá mouka
300 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme máslo. Zahříváme pozvolna, dokud se máslo nerozpustí, a přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se odlepuje od stěn hrnce. Těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme rozšlehaná vejce a pečlivě vše spojíme

  2. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme z těsta malé profiteroles na plech, který je vyložený pečícím papírem. Pečeme na 220 °C asi 15 - 20 minut. Při pečení prvních 10 minut neotvíráme troubu, jinak profiteroles spadnou

  3. Připravíme si banánový krém. Ušleháme smetanu ke šlehání. Banán rozmačkáme na kaši, smícháme s rumem a cukrem a likérem. Pak je vmícháme do šlehačky. Vychladlé profiteroles rozkrojíme, naplníme banánovým krémem a spojíme

  4. Všechny ingredience na polevu dáme do mísy a zahříváme ve vodní lázní do úplného rozpuštění. Čokoládovou polevou ozdobíme profiteroles s banánovým krémem a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!