Profiteroles s banánovým krémem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 5 lžic máslo 2 lžíce voda 150 ml voda 1 ks banán 100 g čokoláda na vaření 4 lžíce cukr moučka 2 lžíce cukr moučka 2 lžíce likér 85 g hrubá mouka 300 ml smetana ke šlehání
Postup Profiteroles s banánovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vodu nalijeme do hrnce a přidáme máslo. Zahříváme pozvolna, dokud se máslo nerozpustí, a přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se odlepuje od stěn hrnce. Těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme rozšlehaná vejce a pečlivě vše spojíme
Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme z těsta malé profiteroles na plech, který je vyložený pečícím papírem. Pečeme na 220 °C asi 15 - 20 minut. Při pečení prvních 10 minut neotvíráme troubu, jinak profiteroles spadnou
Připravíme si banánový krém. Ušleháme smetanu ke šlehání. Banán rozmačkáme na kaši, smícháme s rumem a cukrem a likérem. Pak je vmícháme do šlehačky. Vychladlé profiteroles rozkrojíme, naplníme banánovým krémem a spojíme
Všechny ingredience na polevu dáme do mísy a zahříváme ve vodní lázní do úplného rozpuštění. Čokoládovou polevou ozdobíme profiteroles s banánovým krémem a necháme ztuhnout.