Pečený kapr v alobalu se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8-10 dkg máslo
4 porce kapr
5 dkg tvrdý sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
citron
petrželová nať
na obalení
hladká mouka
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem z obou stran a necháme alespoň 10 minut odležet.

  2. Povolené máslo promícháme s jemně nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Hladkou mouku promícháme s mletou pálivou paprikou.

  3. Porce kapra z obou stran osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s pálivou paprikou a klademe na olejem potřený alobal. Na tyto porce poklademe směs másla se sýrem a petrželkou. Alobal důkladně zabalíme.

  4. Kapra v alobalu se sýrem vložíme do vyhřáté trouby na cca 160 - 180 °C a pečeme 30 minut. Pro křupavý efekt necháme před koncem pečení alobal pootevřený, ale ne moc, aby se ryba nevysušila. Rybu lze připravovat také na grilu.

  5. Pečeného kapra v alobalu se sýrem podáváme třeba s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!