Pečený kapr v alobalu se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8-10 dkg máslo 4 porce kapr 5 dkg tvrdý sýr podle potřeby olej podle chuti sůl citron petrželová nať na obalení hladká mouka mletá pálivá paprika
Postup Pečený kapr v alobalu se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem z obou stran a necháme alespoň 10 minut odležet.
Povolené máslo promícháme s jemně nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Hladkou mouku promícháme s mletou pálivou paprikou.
Porce kapra z obou stran osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s pálivou paprikou a klademe na olejem potřený alobal. Na tyto porce poklademe směs másla se sýrem a petrželkou. Alobal důkladně zabalíme.
Kapra v alobalu se sýrem vložíme do vyhřáté trouby na cca 160 - 180 °C a pečeme 30 minut. Pro křupavý efekt necháme před koncem pečení alobal pootevřený, ale ne moc, aby se ryba nevysušila. Rybu lze připravovat také na grilu.
Pečeného kapra v alobalu se sýrem podáváme třeba s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou jako hlavní chod.