Pečený kapr na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
200 ml smetana
500 g vařené brambory
2 ks paprikový lusk
1 ks kapr nebo štika
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nebo menší štiku vykucháme, zbavíme hlavy a šupin, podél hřbetu rozpůlíme a opláchneme ve vlažné vodě.

  2. Rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a opečeme z obou stran. Po upečení přendáme do zapékací misky.

  3. Do oleje dáme cibuli, pokrájené paprikové lusky a osmahneme. Směs nasypeme do zapékací misky na ryby, přidáme vařené brambory, zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéct.

  4. Pečeného kapra na paprice rozdělíme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!