Pečené pomerančové kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
2 ks pomeranč
olivový olej
mletý bílý pepř
200 g mražený hrášek
drůbeží vývar
200 g mražené fazolové lusky
1 ks čerstvé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Pomeranče řádně omyjeme. Z poloviny jednoho kusu nastrouháme kůru a z druhé poloviny nakrájíme 3 silnější plátky. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu

  2. Do kůže celého kuřete vetřeme olej a sůl. Potom ho potřeme šťávou a lehce posypeme kůrou z pomeranče. Do dutiny břišní vložíme lžíci másla a na prsa položíme nakrájené plátky pomeranče. Kuře upečeme za občasného podlévání vývarem doměkka

  3. Mezitím si připravíme zeleninovou přílohu. Na másle necháme zpěnit prolisovaný česnek a ihned k němu vmícháme mražené fazolové lusky a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme pomerančovou šťávou a krátce podusíme doměkka

  4. Upečené pomerančové kuře rozdělíme na porce, ozdobíme pomerančem a podáváme se zeleninou a vařeným nebo pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!