Pečené pomerančové kuře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo 2 ks pomeranč olivový olej mletý bílý pepř 200 g mražený hrášek drůbeží vývar 200 g mražené fazolové lusky 1 ks čerstvé kuře
Postup Pečené pomerančové kuře
Postup přípravy receptu
-
Středně velké kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Pomeranče řádně omyjeme. Z poloviny jednoho kusu nastrouháme kůru a z druhé poloviny nakrájíme 3 silnější plátky. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu
Do kůže celého kuřete vetřeme olej a sůl. Potom ho potřeme šťávou a lehce posypeme kůrou z pomeranče. Do dutiny břišní vložíme lžíci másla a na prsa položíme nakrájené plátky pomeranče. Kuře upečeme za občasného podlévání vývarem doměkka
Mezitím si připravíme zeleninovou přílohu. Na másle necháme zpěnit prolisovaný česnek a ihned k němu vmícháme mražené fazolové lusky a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme pomerančovou šťávou a krátce podusíme doměkka
Upečené pomerančové kuře rozdělíme na porce, ozdobíme pomerančem a podáváme se zeleninou a vařeným nebo pečeným bramborem.