Pečené koleno na černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
grilovací koření
drcený kmín
mletý zázvor
mleté nové koření
1 ks vepřové koleno
podle potřeby
škrobová moučka
černé pivo
na potření
sardelová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme, potřeme trochu sardelovou pastou, okořeníme kořením (zázvor, kmín, nové koření, grilovací koření, sůl) rozmíchaným v oleji a dáme na tři dny uležet do lednice.

  2. Po třech dnech dáme vepřové koleno do pekáče, podlijeme a pečeme, až maso změkne. Maso vyndáme, šťávu zahustíme škrobem, chvilku povaříme, přidáme černé pivo a znovu vaříme, až není cítit.

  3. Šťávou přelijeme pečené koleno, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!