Jemné čokoládové kostky s anýzem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g máslo 1 dl strouhanka 2 ks žloutek 2 dl cukr krupice 1 ks anýz 1 dl hladká mouka 200 g hořká čokoláda 2 lžíce kávový likér 1 dl silná káva 200 g třtinový cukr 1 lžíce mletý anýz
Postup Jemné čokoládové kostky s anýzem
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na menší kousky a společně s máslem ji v kastrůlku opatrně a za stálého míchání rozpustíme. Použijeme opravdu kvalitní čokoládu
Z vajec, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přimícháme prosátou mouku a mletý anýz. Poté vmícháme strouhanku a nakonec přilijeme rozehřátou čokoládu. Těsto jemně promícháme a vlijeme na pečícím papírem vyložený plech
Čokoládové kostky s anýzem pečeme cca 20 - 25 minut. Do středu zapíchneme špejli, měla by být trochu lepkavá
Během pečení si připravíme polevu. Do kastrůlku se silným dnem nalijeme připravenou silnou kávu, přisypeme třtinový cukr a přidáme hvězdičku anýzu. Směs na polevu zahřejeme, příliš nemícháme, poté zvýšíme teplotu a asi 3 minuty povaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec do polevy vmícháme kávový likér a vyjmeme hvězdičku anýzu
Upečený moučník propícháme špejlí a přelijeme polevou
Jemné čokoládové kostky s anýzem podáváme se zbylou polevou a podle chuti také můžeme dozdobit šlehačkou.