Jemné čokoládové kostky s anýzem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
1 dl strouhanka
2 ks žloutek
2 dl cukr krupice
1 ks anýz
1 dl hladká mouka
200 g hořká čokoláda
2 lžíce kávový likér
1 dl silná káva
200 g třtinový cukr
1 lžíce mletý anýz

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a společně s máslem ji v kastrůlku opatrně a za stálého míchání rozpustíme. Použijeme opravdu kvalitní čokoládu

  2. Z vajec, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přimícháme prosátou mouku a mletý anýz. Poté vmícháme strouhanku a nakonec přilijeme rozehřátou čokoládu. Těsto jemně promícháme a vlijeme na pečícím papírem vyložený plech

  3. Čokoládové kostky s anýzem pečeme cca 20 - 25 minut. Do středu zapíchneme špejli, měla by být trochu lepkavá

  4. Během pečení si připravíme polevu. Do kastrůlku se silným dnem nalijeme připravenou silnou kávu, přisypeme třtinový cukr a přidáme hvězdičku anýzu. Směs na polevu zahřejeme, příliš nemícháme, poté zvýšíme teplotu a asi 3 minuty povaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec do polevy vmícháme kávový likér a vyjmeme hvězdičku anýzu

  5. Upečený moučník propícháme špejlí a přelijeme polevou

  6. Jemné čokoládové kostky s anýzem podáváme se zbylou polevou a podle chuti také můžeme dozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!