Hovězí sekaná s piniovými ořechy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 šálek strouhanka
2 lžíce kečup
1 ks malá cibule
480 g mleté hovězí maso
řepkový olej
1 ks malá mrkev
2 lžíce pražené piniové ořechy
1 lžička sušené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce lehce našleháme, cibuli nasekáme najemno, mrkev nastrouháme

  2. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Čtyři velké koláčové formy (250 ml) vymažeme řepkovým olejem

  3. V misce promícháme mleté maso, cibuli, mrkev, piniové ořechy, koření, vejce a strouhanku

  4. Připravenou směsí naplníme vymazané formy a důkladně ji upěchujeme. Pokapeme kečupem a pečeme 30 minut, dokud není maso propečené (sekaná se začne oddělovat po stranách od plechové formy)

  5. Pokrm podáváme teplý nebo studený, s celozrnným chlebem a se salátem

  6. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!