Hovězí smažený řízek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce strouhanka 5 lístků bazalka hladká mouka mletý černý pepř 4 plátky hovězí steak
Postup Hovězí smažený řízek
Postup přípravy receptu
-
Tenké plátky hovězího masa na steaky nebo roštěnky očistíme a rozklepeme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje a jemně usekanou bazalkou. Touto směsí maso z obou stran potřeme, zabalíme do folie a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet
Takto připravené plátky hovězího obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Hovězí řízky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat
Hovězí smažené řízky s chutí česneku a bazalky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.