Hovězí smažený řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
5 lístků bazalka
hladká mouka
mletý černý pepř
4 plátky hovězí steak

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky hovězího masa na steaky nebo roštěnky očistíme a rozklepeme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje a jemně usekanou bazalkou. Touto směsí maso z obou stran potřeme, zabalíme do folie a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet

  2. Takto připravené plátky hovězího obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Hovězí řízky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat

  3. Hovězí smažené řízky s chutí česneku a bazalky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!