Hovězí se zeleninou a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
2 ks mrkev
400 g houby
0,5 sklenek červené víno
2 lžíce hladká mouka
800 g hovězí maso
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev, cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Nasekanou zeleninu osmažíme na oleji. K osmažené zelenině vhodíme maso, promícháme a pomalu smažíme do spuštění vlastní šťávy. Masové kostky zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme suchým vínem. Přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut s podléváním zeleninového nebo masového vývaru po menších částech

  3. V pánvi s olejem osmažíme nakrájený česnek. Přidáme houby, několik minut prosmažíme a promícháme s petrželkou. Houby vložíme k masu 10 minut před koncem vaření. Hovězí se zeleninou a houbami dochutíme solí, pepřem a podle chuti pálivou papričkou

  4. Hovězí se zeleninou a houbami podáváme k hlavnímu chodu třeba s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!