Hovězí se zeleninou a houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 2 ks mrkev 400 g houby 0,5 sklenek červené víno 2 lžíce hladká mouka 800 g hovězí maso 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř pálivá paprička
Postup Hovězí se zeleninou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev, cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno
Nasekanou zeleninu osmažíme na oleji. K osmažené zelenině vhodíme maso, promícháme a pomalu smažíme do spuštění vlastní šťávy. Masové kostky zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme suchým vínem. Přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut s podléváním zeleninového nebo masového vývaru po menších částech
V pánvi s olejem osmažíme nakrájený česnek. Přidáme houby, několik minut prosmažíme a promícháme s petrželkou. Houby vložíme k masu 10 minut před koncem vaření. Hovězí se zeleninou a houbami dochutíme solí, pepřem a podle chuti pálivou papričkou
Hovězí se zeleninou a houbami podáváme k hlavnímu chodu třeba s knedlíkem.