Hovězí se šípkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 10 dkg slanina 1 dl olej 1 špetka sůl 1 ks citron 2 kuličky jalovec 2 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 1 špetka pepř 1 ks velká cibule hladká mouka 1 kg hovězí zadní 30 dkg kořenová zelenina 5 lžic šípková marmeláda
Postup Hovězí se šípkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme. Odblaníme maso, můžeme prošpikovat slaninou. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu. Dáme do hrnce s připravenou zeleninou. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření a 2-3 kuličky jalovce. Zakapeme trochu citronem, ze všech stran maso obložíme zeleninou a zakápneme olejem. Takto připravené maso necháme v lednici minimálně den uležet
Druhý den maso očistíme od zeleniny a prudce opečeme ze všech stan na pánvi na oleji. Opečené maso vrátíme zpět do zeleniny. Na pánvi, kde jsme maso opékali, nalijeme trochu vody nebo vývaru a necháme výpek provařit. Nalijeme na zeleninu, přidáme vodu nebo vývar, zakryjeme poklicí a dáme do trouby, kde dusíme maso do měkka. Během pečení maso otáčíme
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, přidáme asi 5 lžic šípkové marmelády, osolíme, osladíme, přidáme vegetu, pepř a zahustíme hladkou moukou
Podáváme s knedlíkem.