Hovězí se šípkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
10 dkg slanina
1 dl olej
1 špetka sůl
1 ks citron
2 kuličky jalovec
2 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
1 špetka pepř
1 ks velká cibule
hladká mouka
1 kg hovězí zadní
30 dkg kořenová zelenina
5 lžic šípková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme. Odblaníme maso, můžeme prošpikovat slaninou. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu. Dáme do hrnce s připravenou zeleninou. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření a 2-3 kuličky jalovce. Zakapeme trochu citronem, ze všech stran maso obložíme zeleninou a zakápneme olejem. Takto připravené maso necháme v lednici minimálně den uležet

  2. Druhý den maso očistíme od zeleniny a prudce opečeme ze všech stan na pánvi na oleji. Opečené maso vrátíme zpět do zeleniny. Na pánvi, kde jsme maso opékali, nalijeme trochu vody nebo vývaru a necháme výpek provařit. Nalijeme na zeleninu, přidáme vodu nebo vývar, zakryjeme poklicí a dáme do trouby, kde dusíme maso do měkka. Během pečení maso otáčíme

  3. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, přidáme asi 5 lžic šípkové marmelády, osolíme, osladíme, přidáme vegetu, pepř a zahustíme hladkou moukou

  4. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!