Pečené bramborové pyré recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
200 ml mléko
50 g čerstvé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a odebereme požadované množství. Brambory omyjeme, rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody

  2. Do téměř rozvařených, osolených a scezených brambor zašťoucháme nejprve máslo. Pak přiléváme horké mléko. Metlou vyšleháme do hladkého pevného a lehkého pyré. Dochutit můžeme solí a pepřem

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu rozehřejeme na 200 °C. Pyré necháme částečně zchladnout. Naplníme jím cukrářský pytlík. Bramborové pyré nastříkáme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme, až začne pyré zlátnout

  4. Pečené bramborové pyré podáváme nejlépe s dorůžova pečeným hřbetem muflona, karamelizovanými kaštany a ostružinovým demi-glace.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!