Telecí játra na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
strouhanka
1/2 svazku petrželka
2 lžičky solamyl
brambory
mléko
2 ks cibule
125 ml červené víno
2 lžíce olej na smažení
125 ml vývar z kostky
600 g telecí játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pažitku opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme nadrobno. Játra nakrájíme na tenké plátky. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme

  2. Vejce rozkvedláme se špetkou soli. Játra obalíme ve vajíčku a potom ve strouhance. Rozpálíme olej a játra na něm opečeme asi 3 minuty z každé strany. Játra udržujeme teplá

  3. Ve výpeku orestujeme cibuli a podlijeme ji čirým vývarem. Solamyl vmícháme do vína a přidáme k cibuli. Krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem

  4. Brambory rozšťoucháme s mlékem na kaši, osolíme a vmícháme pažitku

  5. Telecí játra s kaší rozdělíme na talíře a játra přelijeme teplou vínovou omáčkou s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!