Pečená ryba s jogurtovou marinádou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks rajče
2 lžičky kari
4 porce ryba
2 lžíce nasekaná petrželka
1 kelímek bílý jogurt
0.5 lžičky mletý kmín
1 lžička mletý zázvor
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
1 ks citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu tak, že do jogurtu přidáme oloupaný utřený česnek, zázvor, papriku, kari, kmín a sůl. Promícháme a nalijeme na porce ryb, necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat.

  2. Poté ryby opečeme na rozehřátém oleji a přelijeme zbytkem marinády. Přidáme omytá a nakrájená rajčata, zasypeme nasekanou petrželkou. Pečenou rybu v jogurtové marinádě podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Na závěr pečenou rybu s jogurtovou marinádou pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!