Pečená pražma s rajčátky, olivami a šalotkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 snítky rozmarýn
4 ks šalotka
200 g cherry rajče
2 ks pražma
8 ks oliva černá bez pecek
podle chuti
sůl
oregano
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté ryby dobře zevnitř i zvenku vyčistíme a dovnitř vložíme česnek nasekaný najemno. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dovnitř vložíme i snítku rozmarýnu. Zeleninu očistíme a omyjeme.

  2. Na dva listy alobalu do pekáčku položíme obě ryby a vedle nich poklademe celá cherry rajčátka, nakrájenou šalotku, olivy a neoloupané stroužky česneku. Ryby i zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme špetkou oregana, solí a čerstvě mletým pepřem. Vše přikryjeme dalším alobalem. Alobal netlačíme na rybu, jen jemně položíme, ale dobře uzavřeme okraje. Pekáček s pražmami vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

  3. Pečenou pražmu s rajčátky, olivami a šalotkou podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!