Pečená pražma s rajčátky, olivami a šalotkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 snítky rozmarýn 4 ks šalotka 200 g cherry rajče 2 ks pražma 8 ks oliva černá bez pecek podle chuti sůl oregano mletý pepř
Postup Pečená pražma s rajčátky, olivami a šalotkou recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté ryby dobře zevnitř i zvenku vyčistíme a dovnitř vložíme česnek nasekaný najemno. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dovnitř vložíme i snítku rozmarýnu. Zeleninu očistíme a omyjeme.
Na dva listy alobalu do pekáčku položíme obě ryby a vedle nich poklademe celá cherry rajčátka, nakrájenou šalotku, olivy a neoloupané stroužky česneku. Ryby i zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme špetkou oregana, solí a čerstvě mletým pepřem. Vše přikryjeme dalším alobalem. Alobal netlačíme na rybu, jen jemně položíme, ale dobře uzavřeme okraje. Pekáček s pražmami vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut.
Pečenou pražmu s rajčátky, olivami a šalotkou podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou.