Tiramisu podle Sisi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 hrst kakao
1 hrneček káva
1 balení piškoty
2 sklenky likér
1 balení mascarpone
1 balení smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme jednu smetanu ke šlehání, přidáme do ní jednu krabičku mascarpone a dva panáky likéru - já používám vaječný, je pro mě nejdostupnější, dle originálního receptu se používá Amaretto, ale super by byl i kávový likér apod

  2. Připravíme si hodně silné espresso. Může být klidně turek, když nemáte moka konvičku, případně kávovar

  3. V silné kávě namáčíme piškoty tak, aby se na vteřinu ponořily celé do kávy, ale nebyly tam moc dlouho. Vyskladáme do formy či do skleniček jedno patro piškotů, navrch rozetřeme rozmíchaný krém a takto pokračujeme ve vrstvách, dokud není forma plná. Končíme krémem a na závěr tiramisu zasypeme kakaem

  4. Tiramisu podle Sisi necháme odležet minimálně hodinu v lednici, poté podáváme jako výtečný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!