Tiramisu s kaki recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce cukr moučka
250 g mascarpone
1 dl amaretto
20 g bílá čokoláda
2 ks kaki
1 balíček piškoty savoiardi

Postup přípravy receptu

  1. Kaki oloupeme, omyjeme a nakrájíme nahrubo. Tyčovým mixérem je rozmixujeme na kaši

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vmícháme spolu s cukrem do mascarpone. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme spolu s kaki do mascarpone

  3. Dno vhodné formy vyložíme piškoty a pokapeme polovinou amareta. Rovnoměrně na ně rozetřeme polovinu krému a opět položíme vrstvu piškotů. Piškoty pokapeme zbylým amarettem a potřeme krémem

  4. Tiramisu s kaki ozdobíme hoblinkami bílé čokolády a dáme do lednice ztuhnout a uležet. Tiramisu s kaki podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!