Tiramisu s mascarpone recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
silná černá káva
holandské kakao
alkohol
2 balíčky dlouhé cukrářské piškoty
2 lžíce cukr rmoučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém

  2. Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem

  3. Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar

  4. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!