Pečená makrela recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks makrela
podle chuti
česnek
mořská sůl
gyros koření
příloha
citron
bagetka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Makrele uděláme na bocích zářezy. Smícháme olivový olej se směsí koření gyros, nejlépe koření bez obsahu soli. Směs koření s olivovým olejem vetřeme do ryby i do zářezů a osolíme mořskou solí.

  2. Makrelu vložíme na pánev a osmahneme z každé strany asi 5 minut. Na pekáček si uděláme vaničku z alobalu, pokapeme olivovým olejem a přidáme neoloupané stroužky česneku.

  3. Makrelu vložíme do vaničky a dáme péct asi na 15 minut při 200 °C. Jestli je ryba hotová, poznáme podle toho, že se maso lehce odlupuje od hřbetu.

  4. Pečenou makrelu podáváme s citronem a opečenou bagetkou postříkanou olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!