Pečená makrela recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks makrela podle chuti česnek mořská sůl gyros koření příloha citron bagetka podle potřeby olivový olej
Postup Pečená makrela recept
Postup přípravy receptu
-
Makrele uděláme na bocích zářezy. Smícháme olivový olej se směsí koření gyros, nejlépe koření bez obsahu soli. Směs koření s olivovým olejem vetřeme do ryby i do zářezů a osolíme mořskou solí.
Makrelu vložíme na pánev a osmahneme z každé strany asi 5 minut. Na pekáček si uděláme vaničku z alobalu, pokapeme olivovým olejem a přidáme neoloupané stroužky česneku.
Makrelu vložíme do vaničky a dáme péct asi na 15 minut při 200 °C. Jestli je ryba hotová, poznáme podle toho, že se maso lehce odlupuje od hřbetu.
Pečenou makrelu podáváme s citronem a opečenou bagetkou postříkanou olivovým olejem.