Platýs po indicku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,25 hrnek voda
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce koriandr
několik snítka koriandr
několik ks limetka
1 díl čerstvý zázvor
1 lžíce bílý vinný ocet
2 lžíce limetková šťáva
1 lžička hnědý cukr
1 lžíce čili omáčka
4 ks platýs
4 lžíce kukuřičný olej

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky

  2. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5-8 minut do zhoustnutí

  3. Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5-8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limetky a podáváme

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!