Platýz na mandlích a slanině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
4 plátky anglická slanina
1 hrst mandlové lupínky
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1/2 lžičky limetková kůra
citronová štáva
500 g filet z platýze

Postup přípravy receptu

  1. Filety z platýze očistíme, osolíme a opepříme. Petrželku jemně nasekáme a nastrouháme si kůru z limetky

  2. Na suché pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava a pak vmícháme mandle, které necháme lehce zrůžovět. Slaninu a mandle vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přilijeme malé množství oleje, na kterém rybu krátce opečeme z obou stran. Pak k rybě vmícháme nasekanou petrželku, citronovou kůru a vše zakapeme citronovou šťávou. Nakonec do pánve vrátíme slaninu s mandlemi, vše prohřejeme a dochutíme

  3. Platýze rozdělíme na porce a na talíři ozdobíme slaninou a mandlemi. Platýze na mandlích a slanině podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!